
دادگاه بین المللی به ایران اجازه داد پرونده خود…
[ad_1]

ظریف وزیر امور خارجه در توئیتر نوشت: “یک پیروزی مشروع دیگر برای ایران.” به گفته وی ، شورای وزیران “کلیه اعتراضات اولیه آمریکا در پرونده تشکیل شده توسط ایران علیه تحریم های غیرقانونی آمریکا را رد کرده است.” این دیپلمات ایرانی گفت این کشور کاملاً به قوانین بین المللی احترام می گذارد و زمان آن فرا رسیده است که ایالات متحده به تعهدات بین المللی خود عمل کند. در این بیانیه از دولت رئیس جمهور بایدن خواسته شده است كه ایالات متحده را به توافق هسته ای سال 2015 ایران كه به آن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) نیز می گویند ، برگرداند و تحریم های تهران را لغو كند.
از طرف خود ، وزارت خارجه ایالات متحده در همان روز ناامیدی خود را از تصمیم دادگاه ابراز کرد. به گزارش خبرنگار VNA در واشنگتن ، ند پرایس ، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت: ما از اینكه دادگاه استدلالهای قانونی و مستدل قانونی ما و دعاوی ایرانی خارج از صلاحیت دادگاه را نپذیرفت ، ناامید شدیم. با این حال ، آقای ند پرایس همچنین گفت که ایالات متحده احترام زیادی برای شورای وزیران قائل است.
در اوایل 3 فوریه ، قضات شورای وزیران – عالی ترین دادگاه سازمان ملل متحد که مسئول حل اختلافات بین کشورها بود – حکمی صادر کردند مبنی بر اینکه آنها می توانند پرونده ایران علیه آمریکا را که در آن تهران به دنبال لغو تحریم های واشنگتن است ، محاکمه کنند. اکثریت 16 قاضی معتقدند شورای وزیران قدرت رسیدگی به پرونده را دارد. با این حال ، تصمیم نهایی احتمالاً چندین سال به طول خواهد انجامید.
ایران سه سال پیش با استناد به واشنگتن به دلیل نقض پیمان دوستی در سال 1955 ، از ایالات متحده علیه شورای وزیران شکایت کرد.
ایران و گروه 1 + 5 (متشکل از 5 عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد و آلمان) در سال 2015 برجام را امضا کردند. در سال 2018 ، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا ایالات متحده را از این توافق خارج کرد و دوباره ایران را تحریم کرد. در همان سال ، شورای وزیران از ایالات متحده خواست تا تحریم های کالاهای بشردوستانه را برای ایران کاهش دهد ، اما واشنگتن با خاتمه رسمی پیمان دوستی که در سال 1955 با تهران امضا شد ، پاسخ داد. ایالات متحده همچنین اعلام کرد که شورای وزیران هیچ گونه قدرت و باید پرونده را لغو کند. در حالی که استدلال می شود که علیه ایران تحریم لازم است ، تهران را به “تهدید” امنیت بین المللی متهم می کند. با این حال ، قضات ICJ همه این اعتراض های پیشنهادی ایالات متحده را رد کردند.
در واکنش به خروج یک جانبه آمریکا از برجام ، ایران همچنین برخی از تعهدات خود در این توافق نامه را کاهش داده است ، در حالی که سطح غنی سازی اورانیوم را افزایش داده است.
[ad_2]